Fiktiivisen yhteiskunnan moraali ja etiikka : Vin ja Kelsier moraalikompasseina Brandon Sandersonin Mistborn: The Final Empire -romaanissa - Hyllinen, Sanni (2021)
Tutkimukseni käsittelee fiktiivisen yhteiskunnan moraalia ja etiikkaa kahden yksilön ja heidän moraalikompassiensa näkökulmasta. Fiktiivisenä yhteiskuntana toimii Brandon Sander-sonin The Final Empire -teoksen Viimeinen valtakunta ja yksilöinä toimivat teoksen kaksi päähenkilöä Vin ja Kelsier. Tutkimuksen on tarkoitus vastata kysymyksiin: miten moraali ja etiikka ilmenevät ja ovat rakentuneet Viimeisessä valtakunnassa, sekä mitkä ovat mahdolliset yksilön vaikutukset teoksen maailmankuvassa. Tutkielman metodina toimii kontekstualisoiva lähiluku.