Hate targeted at organisations : a literature review - Mäkelä, Rosa-Maria (2021)
Tämän tutkielman tarkoituksena oli ymmärtää, kuka tai mikä on vihan kohde, kun vihaa ilmaistaan organisaatioita kohtaan. Tutkielman tarkoituksena oli myös osoittaa, mistä syistä viha organisaatioita kohtaan syntyy. Vaikka vihaa on tutkittu käyttäytymistieteissä, tätä tutkimustietoa ei ole sovellettu organisaatioiden tutkimuksen kontekstiin. Lisäksi organisaatioita ei ole aiemmassa tutkimuksessa tarkasteltu vihan kohteina. Tutkielma toteutettiin integroituna kirjallisuuskatsauksena, jossa pyrittiin tarkastelemaan olemassa olevaa tietoa organisaatioista vihan kohteina. Lisäksi siinä pyrittiin selvittämään, millaisia uusia näkökulmia aiheesta voisi tuoda esille. Tutkielman aineisto koostui 20 vertaisarvioidusta vihaa ja organisaatioita käsittelevästä artikkelista, jotka oli julkaistu englannin kielellä vuoden 1999 jälkeen. Kirjallisuudesta saatujen tulosten perusteella vihan kohteiksi identifioitiin tuotteet, brändit, organisaatiot sekä organisaatioita edustavat ihmiset. Kirjallisuuskatsauksen tulosten perusteella käy kuitenkin ilmi, ettei tutkimuskirjallisuudessa selkeästi käsitellä sitä, mitä, ketä tai keitä kohtaan vihaa organisaatioissa ilmaistaan. Vihan taustalta tutkitut syyt kuitenkin toivat esiin monia tekijöitä yksilön, organisaation ja yhteiskunnan tasoilla, jotka voivat johtaa organisaatioihin kohdistuvaan vihaan. Tutkimuksen perusteella vihan syyt jaoteltiin kolmeen eri vihapolkuun – kevyeen, maltilliseen ja intensiiviseen vihapolkuun - joiden sisällä vihan voimakkuus vaihtelee. Vihapolut voivat aktivoitua ja saada alkunsa odottamattomasti organisaation ulkopuolisista yhteiskunnallisista ja yksilön tason syistä sekä organisaatiotason syistä. Tämän vuoksi organisaatioiden on oltava valmiina käsittelemään eri tasoilta nousevaa, intensiteetiltään vaihtelevaa vihaa.