Uusiutuvat raaka-aineet nestemäisissä polttoaineissa ja niiden analytiikka - Koskinen, Alli (2021)
Tämän pro gradu -tutkielman kirjallisessa osassa esitellään tällä hetkellä käytössä olevat ja nestemäiset biopolttoaineet ja uusiutuvat polttoaineet sekä prosessit, joilla niitä valmistetaan tällä hetkellä tai ajatellaan tulevaisuudessa voitavan valmistaa. Lisäksi käydään läpi nestemäisten uusiutuvien polttoaineiden ja biopolttoaineiden valmistukseen soveltuvia raaka-aineita. Myös uusiutuvien polttoaineiden ja biopolttoaineiden tuotantoon motivoivia tekijöitä sekä toisaalta siihen liittyviä haasteita analysoidaan. Lopuksi esitellään polttoainetuotteiden ja niiden raaka-aineiden alkuaineanalytiikkaan soveltuvia menetelmiä sekä näytteenkäsittelyä. Tässä osiossa keskitytään erityisesti ICP-MS -tekniikkaan.