Pinta-ala euklidisessa tasogeometriassa - Valkonen, Jasmin (2021)
Tässä tutkielmassa tutkitaan pinta-alaa euklidisessa tasogeometriassa kahden eri lähtökohdan kautta. Perusideana on tarkastella kahden eri monikulmion samakokoisuutta pinta-alafunktion sekä osittamisen näkökulmasta. Aluksi oletetaan pinta-alafunktion olemassaolo ja myöhemmin perehdytään sen olemassaolon todistamiseen, joka on yksi työn päätuloksista.