Victims, power, prevalence, and silence : framing of sexual harassment in newspaper articles from The New York Times and Helsingin Sanomat in the time of #MeToo - Reponen, Johanna (2020)
Tutkimukseni ensimmäisenä tarkoituksena on selvittää, kuinka seksuaalista häirintää kehystetään The New York Timesissa ja Helsingin Sanomissa #MeToo-liikkeen ensimmäisen kuukauden aikana. Toisena tavoitteena on vertailla näiden kahden sanomalehden artikkeleista löytämiäni kehyksiä ja tutkia, miten ne eroavat toisistaan tai millaisia samankaltaisuuksia niissä on. Aineistonani on molempien sanomalehtien kotisivuilla aikavälillä 16.10.- 16.11.2017 julkaistut artikkelit. Analyysimenetelmänäni toimii kehysanalyysi. Entmanin (1993: 53) mukaan kehystettäessä korostetaan puheenaiheena olevan asian tiettyjä osia ja parannetaan niiden huomattavuutta (salience). Käyttämällä siis eri kehyksiä tietystä asiasta, se muuttuumyösluonteeltaan erilaiseksi (Karvonen 2000: 78). Näin ollen kehyksillä on vaikutusvaltaa sen suhteen, miten jokin asia nähdään.