Satiirisuus Antti Holman Kaikki elämästä(ni) -autofiktiossa - Mallat, Sara (2021)
Tutkielman tavoitteena on osoittaa satiirisuuden näkymistä Holman teoksessa fiktiivisten tekijöiden eli päähenkilön ja yliluonnollisten olentojen kautta. Näiden kriittisyyden ja humorisoinnin kautta päästään satiirin juurille eli sen tavoitteeseen huomioida epäkohdat julkisessa henkilössä sekä tuoda tämä naurunalaiseksi. Holman autofiktio sopii tutkimuskohteeksi, sillä näitä piirteitä esiintyy teoksen henkilöiden kuvauksissa. Autofiktio pyrkii luomaan humoristisen ja epätoden vaikutelman, ja tätä asetelmaa tutkin satiirin näkökulmasta ja lähtökohdista käsin rajaamalla aiheen fiktiivisiin hahmoihin.