Nuoren ja nuoren aikuisen kehitystehtävien representaatiot Elina Rouhiaisen Väki-trilogiassa - Forssell, Anna (2021)
Tässä tutkielmassa tarkastelen Elina Rouhiaisen Väki-trilogian (2017–2020) nuoren ja nuoren aikuisen kehitystehtävien representaatioita keskeisten henkilöhahmojen kautta. Teoriataustana on genretutkimus, jota teen kehityspsykologisesta näkökulmasta genrejen muutosteorian ja kehitystehtäväteorian avulla. Tutkielman tavoitteena on selkeyttää YA-kirjallisuuden (engl. young adult literature) eli vapaasti suomennettuna nuorille aikuisille suunnatun kirjallisuuden käsitettä osoittamalla, mille kohderyhmälle kotimainen YA-kirjallisuus on suunnattu, ja miksi siitä on mielekästä puhua omana genrenään.