Ammattina rajojen asettaminen : lastensuojelulaitoksen työntekijöiden kokemuksia lastensuojelutyön kuormittavuudesta - Makkonen, Mira (2021)
Viime vuosien aikana lastensuojelun tilanteesta on käyty runsaasti julkista keskustelua. Julkisesti käydyssä keskustelussa on kuultu lapsien ja valtion päättäjien näkemyksiä lastensuojelun nykytilasta. Julkisesti on tunnustettu, että vakavasti oireilevien nuorten määrä on kasvussa ja lastensuojeluun kaivattaisiin järeämpiä keinoja. Kaiken tämän keskustelun ulkopuolelle ovat jääneet lastensuojelulaitoksien työntekijät; hoito- ja kasvatushenkilökunta, joka elää arkea laitoksissa lasten kanssa. Tämän kandidaatin tutkielman tehtävänä on selvittää suomalaisissa lastensuojelulaitoksissa hoito- ja kasvatustehtävissä työskentelevien kokemuksia lastensuojelulaitoksessa työskentelystä sekä heidän kokemuksiaan työssä tapahtuvasta rajaamisesta ja rajoittamisesta.