Relationaalinen viestintä etätyössä koronaviruspandemian aikana - Jämsen, Rasa (2021)
Tämän maisterintutkielman tavoitteena oli kuvata ja ymmärtää, millä tavoin koronaviruksen aiheuttama poikkeuksellinen etätyötilanne oli yhteydessä työyhteisöjen relationaaliseen viestintään. Tavoitteeseen pyrittiin tarkastelemalla työntekijöiden käsityksiä ja kokemuksia, sekä näiden yleisyyttä. Relationaalisella viestinnällä tarkoitettiin tässä tutkielmassa viestintää, joka rakentaa, ylläpitää ja muovaa työyhteisön jäsenten välistä vuorovaikutussuhdetta. Koronaviruspandemian vuoksi Suomessa siirryttiin maaliskuussa 2020 laajasti etätyöhön valtiovallan ohjeistuksesta. Tutkielman aineisto kerättiin Fast Expert Teams -verkoston toimesta erityisesti julkiselle sektorille kohdennetulla avovastauskyselyllä aikana, jolloin etätyökehotus oli voimassa koko Suomessa. Tutkielmassa analysoitu aineisto koostui yhteensä 1139 vastaajan vastauksista. Aineiston analyysimenetelmänä toimi aineistolähtöinen temaattinen analyysi.