Juniorijalkapalloilijan suorituskyvyn yhteys akuuttien alaraajavammojen riskiin - Uotila, Aliisa (2021)
Jalkapallo on Suomessa luokiteltu suosituimmaksi palloilulajiksi 7–14-vuotiaiden keskuudessa. Jalkapallon harrastaminen aikaansaa monia positiivisia terveysvaikutuksia, mutta myös urheiluvammat ovat erittäin yleisiä juniorijalkapallossa. Urheiluvammojen ennaltaehkäisemiseksi tulee selvittää jalkapalloilijoiden tyypillisimmät vammat sekä riskitekijät. Erityisesti alle 13¬–vuotiaita käsitteleviä jalkapallotutkimuksia on tehty vähän.