Tarunhohtoiset henget : japanilainen kansanusko Hayao Miyazakin Henkien kätkemä -animaatioelokuvan henkilöhahmoissa - Autio, Laura (2020)
Tutkin kandidaatintutkielmassani japanilaisen kansanuskon interfiguraalisuutta Hayao Miyazakin ohjaamasta ja käsikirjoittamasta animaatioelokuvasta Henkien kätkemä (2001) keskittyen neljään henkilöhahmoon. Interfiguraalisuus tarkoittaa kahden eri lähteestä olevien henkilöhahmojen välistä yhteyttä, mikä tutkielmassani tarkoittaa yhteyttä japanilaisten kansanuskomusten hahmojen ja Miyazakin elokuvan hahmojen välillä. Ensisijaisena tutkimusaineistona toimii alkuperäinen japanilainen versio elokuvasta (千と千尋の神隠し, Sen to Chihiro no kamikakushi), ja käytän sen rinnalla myös Janne Mökkösen suomeksi tekstittämää versiota.