Runoni ovat päiväkirjani ja salaisuuteni, jotka kerron jokaiselle vastaantulijalle. : mielialat ja runojen syntyprosessi - Enckell, Mirjami (2021)
Luovuuden ja mielialahäiriöiden välinen yhteys on kiehtonut ihmisiä kautta aikojen. Tarkastellessa listaa mielialahäiriöitä sairastaneista taiteilijoista ja tieteentekijöistä ei voi olla antamatta mahdollisuutta ajatukselle tuon yhteyden olemassaolosta. Lukuisissa tutkimuksissa ei ole voitu vedenpitävästi osoittaa hulluuden edistävän luovuutta tai luovuuden aiheuttavan hulluutta. Oli tuota yhteyttä tai ei, on kuitenkin oletettavaa, että mielialojen vaihtelu vaikuttaa luovaan toimintaan - ja luova toiminta mielialoihin.