"Hieno, pieni kiekura, sureksi en tahdo ma" : aikuisuuden kuvaaminen Peppi Pitkätossu -lastenromaaneissa - Tuomaala, Emilia (2021)
Kandidaatintutkielmassani tutkin aikuisuuden kuvaamista Astrid Lindgrenin kolmessa Peppi Pitkätossu -romaanissa: Peppi Pitkätossu, Peppi aikoo merille ja Peppi Pitkätossu Etelämerellä. Tarkoituksenani oli selvittää, miten aikuisuutta kuvataan kirjoissa, miten Peppi suhtautuu aikuisuuteen ja aikuisiin sekä miten aikuisuus näyttäytyy romaaneissa. Tutkielmani on representaatioanalyysi ja tutkimusmetodinani toimii lähiluku.