“But of course I wouldn't be writing this if it hadn't gotten worse” : narrator and genre conventions of r/nosleep horror stories - Minkkinen, Laura (2021)
Internet-kauhutarinat ovat kasvaneet suureen suosioon 2000-luvulla, ja Reddit-verkkosivuston kauhutarinoihin keskittyvässä Nosleep-yhteisössä onkin jo yli 14 miljoonaa jäsentä. Kuka tahansa saa julkaista kirjoittamansa tarinan r/nosleep-kanavalla, kunhan vain noudattaa yhteisön tarkkaan rajattuja ohjeita ja sääntöjä: tarinat esimerkiksi täytyy esittää kirjoittajien omina, todellisina kokemuksina, vaikka ne eivät totta olisikaan, ja myös kommentoijien täytyy suhtautua näihin tarinoihin tosina. Koska Nosleep-tarinoille on selkeät kriteerit, sitä voi ajatella omana kauhutarinoiden alagenrenään.