Näkemyksiä tilintarkastuksen laatuun liittyvistä odotuksista tilintarkastajien ja kuntien välillä - Hannukainen, Ville (2021)
Tämän tutkimuksen tavoitteena on muodostaa kokonaiskäsitys tekijöistä, joiden perusteella kuntien tilintarkastusta suorittavat tilintarkastajat ja tarkastuksen kohteena olevat kunnat odottavat hyvän laadun muodostuvan. Olennaista on tutkia, muodostuuko tilintarkastuksen tehtäviin ja laatuun liittyvistä tekijöistä odotuskuilua osapuolten välillä. Lisäksi tutkimuksessa tutkitaan molempien osapuolten näkemyksiä laatua parantavista ja huonontavista tekijöistä. Tarkastelun kohteena ovat myös kuntien tilintarkastusten tarjouspyynnöt sekä niihin sisältyvien laatukriteerien soveltuvuus osana tilintarkastuksen hyvää laatua.