Pitää olla semmosta kykyä myös sitten sitä painetta vastustaa : fenomenologinen tutkimus fysioterapiaopettajien työhyvinvoinnista - Rutanen, Elina (2020)
Työhyvinvointi on monisyinen, ensikädessä yksilöstä, työyhteisöstä ja organisaatiosta sekä näiden yhteispelistä syntyvä kokonaisuus. Työhyvinvointi mielletään henkiseksi käsitteeksi, mutta sen kääntyessä päälaelleen voi työ aiheuttaa myös fyysistä pahoinvointia. Jokaisella yksilöllä on omasta työssä jaksamisestaan oma henkilökohtainen kokemuksensa, jolle hän luo merkityksensä.