Exploring a large dataset : typical behavior of UHF signal propagation - Palojärvi, Petteri (2020)
Radioverkon suunnittelua ja käyttöä varten täytyy radio aaltojen eteneminen ymmärtää hyvin. Tässä tutkimuksessa tutustutaan laajaan mittausaineistoon hetkellisiä tehoja maanlaajuisesta UHF verkosta. Spektrianalyysillä todettiin mitatussa tehossa olevan jaksollista vaihtelua taajuuksilla kerran ja kahdesti päivässä. Myös nopeampaa vaihtelua välillä 0:1 mHz ja 1:4 mHz todettiin 34% yhteyksistä. Hierarkisella ryhmittelyllä etsittiin tyypilliset mittausten arvojakaumat. Saaduissa arvojakaumien ryhmissä oli eri levyisiä vasemmalle tai oikealle vinoja tai symmetrisiä jakaumia.