Lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden psykologinen pääoma ja työn imu - Tiwari, Jenni (2020)
Tutkielman tarkoituksena on selvittää, millä tavoin lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden psykologinen pääoma ja erilaiset taustatekijät ovat yhteydessä heidän kokemaansa työn imuun. Psykologinen pääoma rakentuu tietyistä psyykkisistä kyvyistä. Näitä psyykkisiä kykyjä luonnehtivat sinnikkyys, optimismi, itseluottamus ja toiveikkuus. Tutkielman näkökulma juontaa juurensa positiiviseen psykologiaan, joka keskittyy voimavarojen ja vahvuuksien tutkimiseen.