ESG-luokituksen vaikutus osaketuottoihin - Jokinen, Veera (2020)
Vastuullinen sijoittaminen tarkoittaa ympäristövastuun (E), sosiaalisen vastuun (S) ja hyvän hallintotavan (G) huomioimista sijoituspäätöksissä. Vastuullisen sijoittamisen kannalta oleellista ovat kestävän kehityksen edistäminen, luonnonvarojen riittävyyden takaaminen ja ilmastonmuutoksen ehkäiseminen. Yritysten toiminnasta riippumattomat osapuolet julkaisevat yritysvastuuta kuvaavia ESG-luokitteluja. ESG-luokitteluissa yritykset arvotetaan sen mukaan, miten ne menestyvät ympäristön, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallintotavan osa-alueilla.