Teknologian hyväksyminen terveydenhuollon ja liiketoiminnan alalla - Leppäaho, Juha (2021)
Teknologian hyväksyminen on puhuttanut eri toimialoja siitä lähtien kun perinteisiä manuaalisen työn vaiheita on korvattu automaatiolla, puusepäntyöstä arkkitehtoniseen piirtämiseen. Teknologian onnistuneella hyväksymisellä organisaatiossa on suuri merkitys organisaation tuloksen kannalta, ja jos kyseessä on pienempi yritys voi kyseessä olla myös elintärkeä toimenpide. Eri toimialoilla on vaihtelevasti suhtauduttu uuden teknologian tulemiseen, sen perinteisen käsityön helpottamiseen tai jopa perinteisen käsityön syrjäyttämiseen, varsinkin jälkimmäisessä teknologian hyväksymisellä on suuri rooli. Myös kulttuurilla on hieman vaikutusta siihen, miten hyvin uuden teknologian implementointiprosessi käydään läpi. Erityisesti tämä näkyy maissa missä uskonto sekä perinteet ovat vahva vaikuttaja työpaikalla. Aiheesta on tehty suhteellisen vähän tutkimuksia, joten tutkimuksessa keskitytään kahteen toimialaan, liiketoimintaan ja terveyden huoltoon, jotka ovat tärkeitä toimialoja yhteiskunnassa. Tutkielmassa perehdytään myös itse teknologian hyväksymisessä käytettäviin tutkimusmalleihin.