Keskeiset SaaS-ohjelmiston valintaan vaikuttavat tekijät yksityisellä sektorilla : asiakkaan näkökulma - Jaakkola, Anssi (2021)
Erilaisten SaaS-ohjelmistojen (Software-as-a-Service) määrä on kasvanut huo-mattavasti viime vuosina samalla kun perinteisten, kertamaksulla ostettavien ohjelmistojen määrä pienenee. Tämä kandidaatintutkielma on kirjallisuuskatsaus, joka tutkii sitä, millaisia tekijöitä yritykset pitävät tärkeänä SaaS-ohjelmistoa valittaessa. Tutkielmassa esitellään pilvipalvelun ja SaaS-ohjelmiston käsitteet, sekä avataan sitä miksi SaaS-ohjelmistoja hankintaan. Tutkielman tutkimuskysymys on: ”Millaiset tekijät vaikuttavat SaaS-ohjelmiston hankintaan asiakkaan näkökulmasta?”. Tutkielman tuloksena havaittiin, että käytettävyys, tuen ja käyttöopastuksen saatavuus, hinta, sekä yhteensopivuus lakien ja standardien kanssa ovat keskeisimpiä tekijöitä, joita yritykset arvostavat hankkiessaan SaaS-ohjelmistoa. Lisäksi tutkielman aikana havaittiin, että oikea-aikainen ja tehokas markkinointi lisäävät valinnan kohdistumisen todennäköisyyttä kyseiseen toimittajaan.