Dirndl in der Bedeutung Frucht : eine Korpusanalyse - Kupke, Sanni (2020)
Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, Dirndl sanan suku- ja monikkomuodot, miten sana käsitellään sanakirjoissa, sekä missä Saksankielisillä alueilla sana esiintyy, jos sillä tarkoitetaan Dirndl-hedelmää. Tutkimuksessa tarkasteltiin miten sanakirjat käsittelevät Dirndl sanan hedelmä merkityksessä ja minkälaista tietoa sanakirjat antavat sanan suku- ja monikkomuodosta. Sen lisäksi tutkin korpuksen avulla Dirndl sanan suku- ja monikkomuodot, sekä millä kielen alueella sana esiintyy selvittääkseni, onko kyseessä paikallinen variaatio vai esiintyykö Dirndl sana hedelmä merkityksessä koko Saksankielisellä alueella. Tässä tutkimuksessa tutkin Saksan kielen pääalueet eli Saksa, Itävalta ja Sveitsi. Tässä työssä käsitellään myös Saksan kielen variaatioiden kielipoliittisen aseman ja korostetaan että kaikki kolme variaatiot ovat tasa-arvoisia. Tutkimuksessa selvisi, että Dirndl sanan suku on feminiini, jos sillä tarkoitetaan hedelmää ja että eniten käytetty monikko muoto on Dirndln. Tutkimuksessa kävi myös ilmi, että sanakirjat käsittelevät Dirndl sana hedelmä merkityksessä pinnallisesti, ei ollenkaan tai jopa virheellisesti. Dirndl sana merkityksessä hedelmä esiintyy vain yhdellä tietyllä pienellä alueella Itävallassa.