Emission of cavity coupled Rhodamine 6G dye in strong and ultra strong coupling regime - Tiainen, Ville (2020)
Valon ja materian välisellä vahvalla kytkennällä tarkoitetaan tilaa, jossa yhteisellä resonanssitaajuudella värähtelevä optinen värähtelymoodi, sekä perustilan ja viritystilan välillä värähtelevä kaksitasosysteemi kykenevät vaihtamaan energiaa nopeammin, kuin systeemistä häviää energiaa. Ilmiön avulla on mahdollista muokata kytkentään osallistuvan kaksitasosysteemin valenssielektronien energiatiloja, ja sitä kautta materiaalin kemiallisia ominaisuuksia. Tämä uusi ja suurilta osin vielä tutkimaton tieteenala tunnetaan nimellä polaritonkemia, ja siihen liittyvä perustutkimus jota tämäkin tutkimus edustaa luo tärkeää ilmiön mahdollisissa käytännön sovellutuksissa tarvittavaa tietoa.