Task-based language teaching and student well-being during distance learning - Seppälä, Emmi (2021)
Keväällä 2020 suomalaiset koulut olivat uuden haasteen edessä: covid-19-pandemian takia kaikki kouluasteet siirtyivät etäopetukseen nopealla aikataululla kahdeksi kuukaudeksi. Tilanne vaati niin oppilailta kuin opettajilta uusien työtapojen opettelua, ja mediassa huomio kiinnittyi oppilaiden jaksamiseen. Kasvanut työmäärä ja jatkuva tietokoneen ääressä istuminen nousi esiin muun muassa lukiolaisten puheessa. Tästä syystä tavoitteenani lukion kieltenopettajana oli suunnitella kiinnostavia, oppilaiden työtaakkaa keventäviä sekä istumista vähentäviä oppitunteja toiminnallisen kielenopetuksen menetelmillä (Task-Based Language Teaching).