Web-sovellusprojektissa käytettävän viitekehyksen valinta - Matilainen, Arttu (2021)
JavaScript-viitekehysten yleistyessä, ja valittavien vaihtoehtojen lisääntyessä ei välttämättä ole aina selvää, mikä valittavissa olevista viitekehyksistä on paras omaan käyttötarkoitukseen. Aihetta on pyritty tutkimaan aikaisemmin kartoittamalla haastattelun keinoin tekijöitä, joita kehittäjät pitävät tärkeinä viitekehystä valitessaan, mutta varsinaista viitekehysten vertailua näiden kriteerien nojalta on tehty hyvin vähän. Tämä tutkielma pyrki tuottamaan aiempaan tutkimukseen ja kirjallisuuteen nojaten viitekehysten vertailussa käytettävän mallin, ja vertailemaan yleisesti käytettyjä viitekehyksiä näin valikoiduin kriteerein. Vertailulla saavutettujen löydösten pohjalta suoritettiin analyysi, josta selvisi viitekehysten vahvuudet ja heikkoudet toisiinsa nähden. Käytetyillä tutkimusmetodeilla ei päästy selkeään käsitykseen siitä, onko jokin viitekehyksistä yksiselitteisesti muita parempi, mutta tuloksista voidaan päätellä tapauksia, joissa on edullista käyttää jotain niistä ennen muita.