Future competence expectations of an information systems project manager - Bendecon, Maarit (2020)
Maailma muuttuu asiakkaiden liiketoiminnan ja informaatiojärjestelmien-, sekä teknologioiden ympärillä jatkuvasti ja viime aikoina Covid-19 pandemia on vaikuttanut dramaattisesti liiketoimintaympäristöömme. Tietojärjestelmien monimutkaisuus on lisääntynyt, asiakkaiden odotukset ovat korkeat ja kilpailu IS toimittajien välillä kovaa. Asiakkaat informaatioteknologian sektorilla odottavat projektin perustavoitteiden toteutumista projektissaan: projektin toimitus sovitun aikataulun mukaan, sovitussa laajuudessa ja kustannuksissa. Lisäksi asiakkaat odottavat todellista arvoa liiketoiminnalleen. Projektien ja ratkaisujen tulee olla innovatiivisia ja luovia, tuoda selvää arvoa ja hyötyä asiakkaan liiketoiminnalle sekä tarjota erinomainen asiakaspalvelukokemus asiakkaalle. Informaatio-teknologia- ja järjestelmäprojektipäälliköiden tulee pysyä kilpailun huipulla ja pitää osaaminen sekä taidot ajan tasalla tässä jatkuvasti muuttuvassa maailmassa. Tässä tutkielmassa oli tavoitteena löytää tulevaisuuden IS projektipäälliköiltä vaadittavat taidot ja osaamiset perustuen tämän hetken tilanteisiin ja tarpeisiin. Kirjallisuuskatsaus loi teoreettisen pohjan empiiriselle tutkimukselle. Uusi viitekehys luotiin käyttämällä pohjana olemassa olevaa kattavaa osaamiskate-gorisointia. Empiirinen tutkimus toteutettiin teemahaastatteluilla, haastattelemalla IS toimittajan projektipäälliköitä, IS toimittajan asiakasyksikön johtajia sekä asiakkaita. Empiirisen tutkimuksen tulokset osoittavat, että johtaminen, asiakkaan liiketoimintaympäristön tuntemus ja kommunikointi ovat kaikkein tärkeimpiä taitokategorioita projektipäälliköille tällä hetkellä. Haastattelujen tulokset osoittavat myös, että etäjohtaminen, virtuaalitiimitaidot ja kyky yhdistää erilaisia tiimejä monikulttuurisen tiimin johtamisen ohella, ovat erittäin tärkeitä taitoja projektipäällikölle tulevaisuudessa. Tulokset viittaavat myös siihen, että projektipäälliköillä tulee olla erinomaiset esiintymis-, ja englanninkielentaidot suullisen sekä kirjallisen kommunikointitaidon lisäksi. Nämä tulokset viittaavat myös siihen, että asiakkaan liiketoiminnan ymmärrys ja toimialatuntemus ovat vaadittavia taitoja, jotta projektipäällikkö voi onnistua projektissaan ja tuottaa asiakkaan liiketoiminnalle arvoa.