Neurotieteen tutkimusmenetelmien hyödyntäminen tietojärjestelmätieteen tutkimuksessa - Tervomaa, Sampo (2020)
Tutkielmassa käsitellään neurotietojärjestelmätiedettä tieteenalana, siihen si-sältyviä käsitteitä ja tutkimusmenetelmiä. Kyseisen aiheen tutkiminen on tär-keää, koska neurotietojärjestelmätieteen ala on uudehko ja sen metodiikalla on mahdollista tuoda uusia tutkimusmetodeja tietojärjestelmätieteeseen ja näin edistää tietojärjestelmätieteen tutkimusta. Neurotietojärjestelmätieteen meto-diikalla on useita mahdollisuuksia tietojärjestelmätieteen kentässä, mutta olennaisimpana näen sen mahdollisuuden tuoda luonnontieteellistä dataa tukemaan tietojärjestelmätieteen yhteiskuntatieteellistä tutkimusta ja näin ollen vahvistaa tutkimustulosten tuloksia käyttäjätutkimusten ja muiden yhteiskuntatieteellisten metodien ulkopuolelle.