Moniammatillisen yhteistyön jännitteitä ja mahdollisuuksia : sosiaalityö terveydenhuollon yhteispäivystyksissä ja päivystyspoliklinikoilla - Mäkinen, Maria (2020)
Tutkielmani lähtökohtana oli terveydenhuollon yhteispäivystyksiin ja päivystyspoliklinikoille toistuvasti hakeutuvat paljon palveluja tarvitsevat asiakkaat, joita usein voisi lääketieteellisen avun sijasta tai lisäksi auttaa sosiaalityön keinoin. Vuoden 2016 sosiaalihuoltolakia (1301/2014) ja terveydenhuoltolakia (1326/2010) koskevissa uudistuksissa sosiaalipäivystystä velvoitettiinkin tarjoamaan sekä ympärivuorokautisissa terveydenhuollon päivystysyksiköissä että erikoissairaanhoidon yhteispäivystyksissä.