Hardening legacy IoT-devices by retrofitting security measures - Laamanen, Jami (2019)
Uusia haavoittuvuuksia löydetään jatkuvasti vanhentuneista IoT-laitteista, joiden tuki on loppunut. Tavallisesti valmistajat lopettavat tällaisten laitteiden tukemisen, vaikka ne olisivat edelleen laajasti käytössä. Tässä pro gradu -tutkielmassa tutkitaan näiden laitteiden kovettamista tietoturvajärjestelmien jälkiasennuksella. Jäkiasennusta kovetusstrategiana tutkittiin tapaustutkimuksella, jossa WAF ja SSL-päätevälityspalvelin asennettiin emuloituun reititinympäristöön. Tämän kokeen tuloksena todettiin, että IoT-laitteita voidaan turvata tunnetuilta haavoittuvuuksilta jälkiasentamalla tietoturvajärjestelmiä. Huomattavaa oli kuitenkin sopivien järjestelmien puute, joka estää tämän strategian käyttämisen todellisissa tilanteissa. Tutkielmassa esitetään myös joitain toivottavia ominaisuuksia helposti jälkiasennettavissa oleville tietoturvajärjestelmille. Tällä kartoitetaan uusien järjestelmien kehitystä.