Fyysisen aktiivisuuden ja kehonkoostumuksen yhteys alaraajojen tehoon vaihdevuosi-ikäisillä naisilla - Rekiranta, Susanna (2020)
Vaihdevuosien aikana kehonkoostumuksessa on nähtävissä epäedullisia muutoksia, jotka heikentävät fyysistä suorituskykyä. Erityisesti alaraajojen teho näyttää olevan merkittävä tekijä päivittäisistä toimista selviytymisessä myöhemmällä iällä. Fyysisen aktiivisuuden merkitystä vaihdevuosien aikana ei täysin vielä ymmärretä, mutta liikkumaton elämäntyyli voi nopeuttaa tuki- ja liikuntaelimistön heikkenemistä ikääntyessä. Tämän pro gradu -tutkielman tavoitteena oli selvittää terveiden vaihdevuosi-ikäisten naisten fyysisen aktiivisuuden ja kehonkoostumuksen yhteyttä alaraajojen tehoon sekä fyysisen aktiivisuuden suhdetta kehonkoostumukseen.