Autojen ohjelmistojen tuoma arvo sekä niistä aiheutuvat ongelmat kuluttajan näkökulmasta - Huovinen, Joonas (2020)
Autojen kehitys on ottanut viime vuosina suuria harppauksia. Teknologia on lisääntynyt ja lisääntyy koko ajan kiihtyvällä tahdilla ajoneuvoissa. Nämä kehitysaskeleet ovat lisänneet matkustusmukavuutta sekä tuonut paljon lisää autojen turvallisuuteen sekä suorituskykyyn. Useat keksinnöt autoissa voivat olla jo vuosikymmenien takaa, mutta vasta nyt niitä on pystytty hyödyntämään autoteollisuudessa. Kuitenkin teknologian lisääntyminen on tuonut myös uhkia, joita välttämättä moni kuluttaja ei tiedosta. Tässä tutkielmassa tarkastellaan kirjallisuuskatsauksen keinoin erilaisia hyötyjä ja ongelmia, mitä kuluttajat kokevat lisääntyneestä teknologiasta autoissa. Tutkielmassa tarkastellaan autoja turvallisuuden, suorituskyvyn ja infotainment-järjestelmien näkökulmista sekä autojen IoT-mahdollisuuksia. Tutkielmassa paneudutaan myös erilaisiin autoihin liittyviin tietoturvauhkiin ja mitä ratkaisuja niihin ollaan kehitetty.