Millaisia ansaintamalleja henkilöbrändäys mahdollistaa sosiaalisessa mediassa - Manninen, Sofia (2020)
Sosiaalinen media on kehittänyt yritysten ansaintamalleja, muuttanut strategioita ja luonut uusia liiketoimintamalleja. Teknologisen kehityksen mahdollistamat, uudet ansaintamallit ovat mielenkiintoisia, koska ne haastavat yritykset pohtimaan liiketoimintamallejaan ja tuovat näin uusia palveluita kuluttajien saataville. Sosiaalisessa mediassa vaikuttajat ja muut näkyvyyttä keräävät henkilöt luovat itselleen henkilöbrändin osittain tiedostaen ja tiedostamatta. Vaikuttajien henkilöbrändit herättävät kuluttajissa erilaisia tunteita. On mielenkiintoista tutkia, miten henkilöbrändit vaikuttavat eri ansaintamallien toimintaan. Tässä tutkielmassa tutustuttiin erityisesti siihen, miten vahvalla henkilöbrändillä voi ansaita, ja on kiinnostavaa tietää, millaisia ansaintamalleja vahva henkilöbrändi edesauttaa onnistumaan. Tässä tutkielmassa tutustuttiin kirjallisuuskatsauksen keinoin henkilöbrändien hyödyntämiin ansaintamalleihin sosiaalisessa mediassa. Kirjallisuuskatsauksessa tutustuttiin akateemisiin artikkeleihin sekä kirjallisuuteen aiheesta, ja saatiin näin kattava kokonaiskuva erilaisista ansaintamalleista, joita henkilöbrändäys mahdollistaa. Tutkimuskysymys, johon tutkielmassa etsittiin vastausta, oli ”millaisia ansaintamalleja henkilöbrändäys mahdollistaa sosiaalisessa mediassa”. Tutkielman keskeiset käsitteet olivat sosiaalinen media, henkilöbrändäys sekä ansaintamallit. Tutkielmassa huomattiin, että osa vertailluista ansaintamalleista soveltuu hyvin myös henkilöbrändien hyödynnettäväksi ja osaa taas tulisi tutkia vielä lisää, onko niiden kohdalla mahdollisuutta hyötyä vahvasta henkilöbrändistä. Aihetta ei kuitenkaan ole tutkittu jokaisen tunnetun ansaintamallin osalta, ja tulevaisuudessa henkilöbrändien ja ansaintamallien suhdetta olisi mielenkiintoista tutkia lisää esimerkiksi kvantitatiivisilla menetelmillä.