Kansojen luonnehdinnat Jordaneen Getica-teoksessa - Paukkala, Laura (2020)
Jordanes oli 500-luvulla elänyt historioitsija. Hänen elämästään ei tiedetä paljon, mutta hänen oletetaan eläneen Konstantinopolissa ja olleen goottilaista syntyperää. Hänen teoksensa De origine actibusque Getarum eli Getica pohjautuu Cassiodoruksen Goottien historiaan, joka on hävinnyt. Gootit olivat germaaniheimo, jolla oli merkittävä rooli Länsi-Rooman luhistumiseen johtaneissa tapahtumissa.