Visuo-haptinen virtuaalitodellisuus kirurgin koulutuksessa - Calderón, Oscar (2020)
Kirurgiopiskelijoille on tehty erilaisia simulaattoreita, joilla he voivat harjoitella vaarantamatta potilaita. Tässä tutkielmassa katsastetaan kirjallisuutta, jossa on tutkittu visuo-haptisia virtuaalitodellisuussimulaattoreita kirurgin koulutuksessa. Näissä pyritään luomaan oppimisen tueksi mahdollisimman paljon oikeaa leikkaustilannetta vastaava koulutusympäristö. Tutkielmassa käydään läpi, mistä osista tällaiset simulaattorit rakentuvat. Tutkielmassa käsitellään myös visuo-haptisten virtuaalisimulaattoreiden hyötyjä.