State of Affairs and Strategic Communications of Music Therapy : A Finnish Perspective - Takamäki, Anne (2020)
Musiikkiterapia on vaikuttavaa erilaisten oireiden ja sairauksien hoidossa ja kuntoutuksessa. Alan suomalainen tutkimus ja koulutus on laadukasta ja kansainvälisesti tunnustettua. Musiikkiterapia on Suomessa yksi käytetyimmistä terapioista, mutta ammatillisen tunnustamisen puute aiheuttaa useita haasteita alalle. Suomen musiikkiterapiayhdistys ry:n päätavoite on edistää alan ammatillista toimintaa ja sillä on tärkeä rooli alan viestijänä Suomessa. Strategisella viestinnällä kuvataan strategista toimintaa, joka liittyy tiedotus- ja suhdetoimintaan, markkinointiin ja terveysviestintään. Tämä grounded theory -tutkimus tähtää määrittelemään alan nykytilan ja haasteet Suomessa sekä strategisen viestinnän pääpainopisteitä näihin liittyen. Aineisto koostuu pääosin fokusryhmähaastattelusta, SWOT-analyysista, kirjallisuudesta ja osallistuvasta havainnoinnista. Alan tilanteen, viestinnän ja haasteiden lisäksi on määritelty, että strategisen viestinnän painopisteiden tulisi liittyä kansalliseen ulkoiseen viestintään kohdistettuna kriittisille sidosryhmille, tavoittavimpia kanavia käyttäen ja etenkin tieteellisen tutkimuksen sisältöjä tiivistetyssä muodossa painottaen. Kansallista näkyvyyttä tulisi lisätä, jotta musiikkiterapian arvostus ja sitä kautta alan strateginen asema Suomessa kohenisivat.