Maksullisten urheilukanavien kuluttajien profiili, motiivit ja arvostukset Suomessa : tapauskohtaisessa tarkastelussa Ruutu+ -palvelun tilaajat - Ketola, Arttu (2020)
Median maksullinen urheilutarjonta on nostanut suosiotaan Suomessa viimeisen vuosikymmenen aikana, vaikka maksutelevision tarjoama urheilusisältö on ollut Isossa-Britanniassa sekä Yhdysvalloissa voimissaan jo pidemmän aikaa. Urheiluyleisön tutkiminen tuottaa useille toimijoille arvokasta tietoa yleisön rakenteesta, motiiveista ja toiveista. Mediavälitteistä urheilun kuluttamista on tutkittu Suomessa yleisön näkökulmasta hyvin vähän maksullisten urheilukanavien kontekstissa. Tässä tutkimuksessa selvitetään maksullisten urheilukanavien kuluttajien profiilia, urheilun katsomisen motiiveja sekä arvostuksia koskien urheilulähetyksen sisältöjä. Kyseessä on kvantitatiivinen kyselytutkimus. Tutkimusotos koostuu Ruutu+ -palvelun tilaajista. Tutkimusaineisto (n=1600) kerättiin sähköisellä kyselylomakkeella vuoden 2020 maaliskuun aikana.