Und wer etwas durchdacht hat, muss es nimmermehr durchgedacht haben : Korpusanalyse des Verbpaars durchdenken–durchdenken - Lehtonen, Suvi (2020)
Saksan kielen etuliitteelliset verbit ovat haastavia kielen opiskelijoille. Usein kielenkäyttäjä voi tunnistaa etuliitteestä, muodostetaanko siitä kiinteä vai eriävä yhdysverbi. Saksan kielessä on kuitenkin joitakin etuliitteitä, jotka verbivartaloon yhdistyessään voivat tuottaa niin kiinteitä kuin eriäviäkin yhdysverbejä. Samaan verbikantaan yhdistyessään tällaiset etuliitteet muodostavat kirjoitusasultaan identtisiä yhdysverbipareja. Tämän maisterintutkielman aiheena on yksi niistä, durchdenken- durchdenken. Tutkin sitä jo kandidaatintutkielmassani Lexikografische Analyse des Verbpaars durchdenken-durchdenken (Lehtonen, 2020) sanakirja-analyysin avulla, sillä kielenkäyttäjä turvautuu kielellisen pulman kohdalla juuri sanakirjojen antamiin tietoihin. Tässä maisterintutkielmassa syvennytään samaisen verbiparin empiiriseen analyysiin korpusmenetelmän avulla.