ERP-projektin riskit ja niiden hallinta - Ylimartimo, Lauri (2020)
Tässä kirjallisuuskatsauksessa tutkitaan organisaation kohtaamia riskejä, sekä niiden hallintametodeja, kun se ottaa toiminnanohjausjärjestelmää käyttöön. Toiminnanohjausjärjestelmä, lyhyemmin ERP-järjestelmä on monipuolinen ja modulaarinen ohjelmisto, jonka organisaatio voi räätälöidä tarpeidensa mukaisesti. Aihetta on tärkeä tutkia koska ERP-projektien epäonnistumisprosentit on suuria, sekä niiden merkitys korostuu nykyajan yhteiskunnassa, jossa organisaatioiden toimintaa halutaan tehostaa. Kirjallisuuskatsauksen alussa tutustutaan ERP-järjestelmän taustaan ja määritelmään, sekä sen käyttöönottoon, jotta ymmärretään millaisia riskejä organisaatio voi kohdata sen käyttöönottoprojektin aikana. Tämän jälkeen tunnistetaan riskejä olemassa olevan kirjallisuuden avulla, sekä järjestellään niitä niiden yleisyyden perusteella, jotta tiedetään mitkä riskeistä ovat yleisimpiä. Tässä tutkielmassa esitellään myös muutama riskienhallintaviitekehys, joiden avulla organisaatio voi tunnistaa, arvioida ja hallita tunnistettuja riskejä. Suurin osa riskeistä, joita tässä tutkielmassa tunnistetaan johtuu organisaation johdon, tai projektiryhmän epäonnistumisesta. ERP-projektin käyttöönotossa korostuu hyvä suunnittelu, sekä kommunikointi sidosryhmien välillä. ERP-järjestelmän käyttöönotto ei olekaan vain tavallinen IT-projekti vaan se on koko organisaation kattava projekti, jossa on myös sosiaalinen puoli.