Lukutaidottomien maahanmuuttajien elämäntilanteen ja -kokemuksen huomioiminen luku- ja kirjoitustaidon oppikirjassa sekä opettajan oppaassa - Salmela, Hellimaari (2019)
Tutkimuksessani tarkastelin sitä, kuinka lukutaidottoman maahanmuuttajan elämäntilanne ja -kokemus otetaan huomioon Luku Startti oppikirjassa sekä siihen liittyvästä opettajan oppaassa. Tutkin aihetta laadullisen sisällönanalyysin metodein. Aineistosta nousi esille neljä selkeää huomioimisen kategoriaa: merkityksellinen sanasto, merkitykselliset tekstilajit, uusi tieto sekä elämäntilanteeseen, -ympäristöön ja -kokemukseen liittyvien asioiden huomioiminen.