”Se mua eniten kiinnosti, et ei puhuta just pelkästä kuntoilusta, vaan elämäntavasta” : kuljetusalan ammattilaisten työssä jaksaminen elämäntapamuutosinterventiossa - Kovalainen, Ninni-Janette (2020)
Kuljetusalan ammattilaiset, eli yhdistelmäajoneuvoa- tai linja-autoa kuljettavat altistuvat työssänsä useille terveyttä ja työssä jaksamista kuormittaville tekijöille. Vuorotyö, pitkät työpäivät, fyysinen inaktiivisuus, eristäytyneisyys sekä työn aiheuttama kiire ja aikapaineet altistavat kuljettajat useille terveysongelmille, kuten sydän- ja verisuonisairauksille, tuki- ja liikuntaelimistön ongelmille, metaboliselle oireyhtymälle, diabetekselle sekä psyykkisille ongelmille. Terveysongelmat saattavat taas itsessään lisätä kuljettajien kolaririskiä. Kuljettajien työympäristöt eivät tue juurikaan terveellisten elämäntapojen, kuten terveellisen ja säännöllisen ruokavalion tai fyysisen aktiivisuuden noudattamista.