Miksi suomalainen rakentaa? : suomalainen omakotirakentaja 2020 - Nerg, Minna (2020)
Tutkimuksessa selvitän, miksi suomalaiset nykypäivänä rakentavat omakotitaloja. Millaisia merkityksiä ihmiset omakotitalolle antavat? Pohdin talonrakentamisen motiiveja ja perusteluita erityisesti suhteessa omakotitalon historiaan, perheeseen ja sukupuoleen. Selvitän, kelle talot rakennetaan, mitä omakotitalo ja sen rakentaminen ihmisille merkitsee ja mihin talon rakentaminen asukkaansa elämänkulussa sijoittuu. Tarkastelen myös omistajuuden ja omakotitalon merkityksiä erityisesti suhteessa kerrostaloasumiseen. Aineistona toimivat yhdeksän suomalaisen omakotitalonrakentajan puolistrukturoidut teemahaastattelut elokuulta 2020. Analyysimenetelmänä toimii teemoittelu ja sisällönanalyysi.