Web-sovelluksen haavoittuvuustestauksen automatisointi - Jokela, Patrik (2020)
Haavoittuvuustestauksessa käytetään samanlaista lähestymistapaa ja tekniikkaamiltei jokaisessa testauksessa. Toistettavien töiden automatisointi auttaa haavoittuvuustes-taajia käyttämään testausaikansa hyödyllisemmin suorittaakseen syvällisempiä testejä. Tä-män avulla saadaan parannettua järjestelmien tietoturvallisuutta. Tutkimuksessa havaittiin,että tiedustelu- ja skannausvaihe voidaan automatisoida miltei kokonaan sekä hyökkäysvai-heen osia on mahdollista suorittaa automaattisesti työkaluilla