Tekno-laskelmointi : laskelmoiva ajattelu Heideggerin myöhäisessä tekniikan filosofiassa - Koivula, Juho (2020)
Tässä pro gradussa käsitellään laskelmoivaa ajattelua, nykytekniikan olemusta ja tekniikkaa aikakauden perustana Heideggerin myöhäisen tekniikan ajattelun näkökulmasta. Tutkielmani päämenetelmänä on systemaattinen käsiteanalyysi, jonka turvin perehdyn Heideggerin käsitteistöön. Tutkimuskysymykseni on: miten laskelmoiva ajattelu ilmenee nykytekniikan olemuksen eli puitteen (Gestell) piirissä Heideggerin myöhäisajattelussa?