Lisätyn todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden hyödyntäminen kuluttajaverkkokaupassa - Tinnilä, Toni (2020)
Vähittäiskauppa on siirtynyt verkkoon jo usean vuoden ajan. Vuoteen 2024 mennessä 60 % kaikista vähittäiskaupan asiakkaista ennustetaan tekevän ostoksia verkossa. Samalla yritykset etsivät uusia tapoja palvella asiakkaitaan. Lisätty ja virtuaalitodellisuus luovat verkkokaupoille vaihtoehtoja uudenlaisiin palvelumahdollisuuksiin. Verkkokaupan uskotaan olevan suurin kasvun mahdollisuus lisätylle todellisuudelle ja virtuaalitodellisuudelle. Nämä teknologiat ovatkin nopeasti kasvavia ja kehittyviä, siksi niiden vaikutusten tutkiminen on tärkeää. Tässä tutkielmassa tarkastellaan kirjallisuuskatsauksen keinoin, miten lisättyä ja virtuaalitodellisuutta hyödynnetään kuluttajaverkkokaupassa. Kirjallisuus katsauksen lähteenä on käytetty tieteellisiä artikkeleita ja alan kirjallisuutta. Tutkielman tavoitteena on tunnistaa verkkokaupan kannalta positiivisesti vaikuttavat lisätyn todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden hyödyntämistavat, sekä minkälaisia haasteita niiden hyödyntämiseen liittyy. Tutkielma osoittaa lisätyn todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden hyödyntämisen olevan kannattavaa verkkokaupoille. Todetaan myös mahdollisuus yrityksille tekniikan kehittyessä integroida lisättyä todellisuutta ja virtuaalitodellisuutta esimerkiksi asiakaspalvelun parantamiseen. Tutkielman lopussa esitetään aiheita mahdollisille lisätutkimuksille.