Population aging and public economy in OECD countries - Heinänen, Eveliina (2020)
Tässä tutkielmassa tarkastellaan, millaisia vaikutuksia väestön ikääntymisellä on valtion eläkemenoihin ja velkaantumiseen. Julkisen eläkejärjestelmän rahoittaminen on herättänyt huolta useassa teollisuusmaissa, kun suuret ikäluokat ovat alkaneet siirtyä eläkkeelle. Samaan aikaan syntyvyys on pysynyt matalalla tasolla, kun taas elinajanodote jatkaa nousuaan. Aiemmassa kirjallisuudessa on perusteltu tarvetta julkisen eläkejärjestelmän uudistuksille, jotta eläkejärjestelmän rahoitus olisi kestävällä pohjalla väestön ikääntyessä.