Robotiikka sosiaali- ja terveysalan prosessien tehostajana - Alho, Toni (2020)
Tutkielma tarkastelee kirjallisuuskatsauksen muodossa, miten robotiikan ja erityisesti palvelurobotiikan tiedetään vaikuttavan sosiaali- ja terveysalan prosesseihin. Tarkastelun aineistona on käytetty ensisijaisesti tietojärjestelmätieteen alan laadukkaita julkaisuja, mutta palvelurobotiikan ollessa alalla hyvin nuori ilmiö, on tukena käytetty myös muita tutkimusta tukevia julkaisuja. Tutkielma tuo ilmi palvelurobotiikan hyödyntämisen ajurit, ominaiset piirteet, hyödyt ja haasteet sosiaali- ja terveysalan prosesseissa, sekä tarkastelee tietojärjestelmätieteiden suhdetta robotiikkaan. Tutkimuksen tuloksena on havaintoja sosiaali- ja terveysalan prosesseille ominaisten piirteiden sekä palvelurobotiikalle tunnistettujen ominaisuuksien yhteensopivuudesta.