”Sellaasia kokonaasuuksia” : musiikillinen identiteetti ja asiantuntijajohtajuus osana musiikkiopistojen rehtoreiden ammatillista identiteettiä - Rautanen, Niina (2020)
Tutkimuksessa tarkasteltiin taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opetusta järjestävien musiikkiopistojen rehtorien musiikillista identiteettiä, johtamista ja johtajaidentiteettiä sekä kyseisten ilmiöiden keskinäisiä suhteita ja merkityksiä. Tutkimuksen päätavoitteena oli selvittää, mitä musiikkiopistojen rehtorit pitävät tärkeimpinä työtehtävinään, ja millaisia merkityksiä rehtoreiden musiikilliset identiteetit luovat heidän johtajuuteensa ja käytännön johtamistoimintoihin.