Liiketoimintatiedon hallinta vakuutus- ja pankkialalla - Keskiruokanen, Markus (2020)
Liiketoimintatiedon hallinta on joukko päätöksentekoa tukevia toimintoja, jolla pyritään edistämään organisaation liiketoimintaa. Liiketoimintatiedon hallinta voidaan mieltään yläkäsitteeksi liiketoiminta-analytiikalle ja tietojohtamiselle. Liiketoimintatiedon hallinnan arkkitehtuuri koostuu tiedon hankinnasta, tietovirroista, tietovarastoinnista, keskitason palvelimista, jotka sisältävät OLAP, raportointi- ja analysointipalvelimistä, ja tiedon tulkinta sovelluksista. Liiketoimintatiedon hallintaa käytetään vakuutus- ja pankkialalla pääsääntöisesti asiakkaiden-, riskien- ja investointien analysointiin. Tietojohtaminen on tärkeässä asemassa vakuutus- ja pankkialalla koneellisten prosessien kautta lisääntyneen tiedon käsittelyssä ja hallinnoinnissa.