Opettamisen haasteet MMOG ympäristössä - Eerola, Teemu (2020)
Opiskelu on muuttumassa entistä digitaalisempaan muotoon ja yhtenä ratkaisuna tämän muuttuvan opiskelun toteuttamiseksi ovat massiiviset monin pelattavat verkkopelit (MMOG) ympäristöt. MMOG ympäristöissä opettamista voidaan toteuttaa monella eri tapaa, joko käyttäen hyödyksi niiden sisäisiä mekaniikkoja tai imitoiden normaalia luokka opettamista. Toteuttamistavasta riippumatta opettaminen MMOG ympäristössä mahdollistaa positiivisia tuloksia niin oppilaiden oppimismotivaatiossa kuin heidän oppimistuloksissaan. MMOG ympäristössä opettamiselle ilmenee useita erilaisia haasteita ja ongelmia Yleisimpiä näistä haasteista on: MMOG:n kielen ja terminologian ymmärtäminen, opiskelijoiden internet yhteys, ja opiskelijoiden motivaatio pakotetussa opetuksessa. MMOG:t tarjoavat kumminkin ratkaisuja ja lievennys tapoja moniin näistä haasteista ja ongelmista, kuten motivoivien tehtävien tekeminen, peliajan lisääminen, ja opiskelijoiden ohjeistaminen. Tämä tutkimus suoritettiin kirjallisuuskatsauksena.