Schrödingerin yhtälön ratkaiseminen keskeisdifferenssimenetelmillä - Heikkinen, Janne (2020)
Tutkielmassa käydään läpi miten Schrödingerin aaltoyhtälö voidaan ratkaista numeerisesti. Käydään kaksi eri menetelmää, keskeisdifferenssimentelmä, sekä yleistetty keskeisdifferenssimenetelmä. Menetelmille käydään läpi miten aaltoyhtälö voidaan diskretoida, määritellään absorptiorajat, sekä stabiilisuusehdot. Molemmilla menetelmillä saadaan pieni virhe ja pidettyä ratkaisu stabiilisena, mutta kirjallisuudesta löytyy mahdollisesti parempia menetelmiä eri tilanteisiin.